Életközeli élmények

Lélekhíd

Lélekhíd

A bulihajó most indul

2016. december 31. - FittAnyu

Kezemben tartom az új évi naptáramat. Misztikus pillanat ez, mert ilyenkor mindig elképzelem, mi mindent fogok majd beleírni. Már most vannak megtöltött sorok, az óráim, utazás, találkozók, és tanfolyamok, ahova én megyek tanulni... Igen, az új év nálam már akkor elkezdődött, amikor még javában tartott a régi, mert megtanultam, hogy a vágyak hamar kialszanak, ha hagyjuk őket. Nem jegyzetelek okostelefonba, online naptárba, nekem szükségem van erre a kézzelfogható tárgyra, ami olyan, mint a sokat látott, öreg mackó a padláson, és így december végére már igencsak megviselt tud lenni. Ebből is látom, hogy a most kezdődő év legalább annyi izgalmas lehetőséget tartogat, mint az előző.

Igaza volt Einsteinnek, az idő relatív. Amíg tízen-, huszonévesek vagyunk, alig moccan, aztán egyre inkább felgyorsul. Mit csinálsz, amikor körülnézel, és azt látod, hogy már annyi év eltelt, és még csak töredékét valósítottad meg annak, amire vágysz? Bepánikolhatsz, lehetsz lemondó, én azt az utat választottam, hogy megvalósítok. Gondolj bele! Annyi tapasztalatot és tudást halmoztál fel az évek alatt, micsoda előny ez a régi önmagadhoz képest! Itt az ideje, hogy ez a tudás dolgozzon érted. 

A karácsony egy tökéletes időszak volt, hogy megpihenjünk, hogy élvezzük a csöndet, és muníciót gyűjtsünk. Karácsony lesz jövőre is, addig viszont van még 358 napunk, hát, kezdjünk vele valamit. Valamit, ami ezt az évet még különlegesebbé varázsolja. És ez a legjobb időszak hozzá. Az év mindig csöndesen indul. A legtöbb ember ilyenkor úgy csinál, mintha hibernálták volna, és ez az állapot egyeseknél eltart egészen tavaszig. Ha most kiírod nagybetűkkel a játékszabályaidat, ha most lendületet veszel, és okosan beosztod a hetedet, mire ők felébrednek a téli álomból, te már megkérdőjelezhetetlenül fogsz haladni a céljaid felé. Addigra olyan erős lábakon fog állni a hited, hogy könnyedén lepereg rólad minden, amire nincs szükséged. 

Egyél olyan ételeket, amik energiát adnak, és nem megterhelnek, sportolj, hogy fizikailag is hozzá edződj, tisztítsd rendszeresen a lelkedből is a méreganyagokat és tanulj, tanulj, tanulj. 

Gondolj úgy magadra, mint egy különleges befektetésre. Mint életed legjobb és legnagyobb hozamot garantáló befektetésére. 

Tanultam róla, azóta pedig a gyakorlatban is többszörösen leteszteltem, hogy jellemzően 21 nap rendszeres ismétlés mellett épül be egy szokás az életünkbe. Tehát, amit újévkor elkezdesz, és naponta csinálod, január végére már az életed részévé, a napi rutinoddá válhat. Gondold végig, mire van szükséged és rakd össze ezt a 21 napot. Csak 21 nap! Mi ez az egész életedhez képest! 

Találkozunk a bulihajón! Szállj fel és élvezd a bulit!

naptar.jpg

Tetszett az írás? Köszönöm Neked, ha lájkolod és megosztod.

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekhid.blog.hu/api/trackback/id/tr3112085709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása