Életközeli élmények

Lélekhíd

Lélekhíd

Beszédes emlékek

2014. július 15. - FittAnyu

Emlékszel? Kérdeztem egy barátomat nemrég egy gyerekkori emléket felidézve, amiről hamar kiderült, hogy mindketten másképp emlékszünk rá.

szívx.png.pngVégül jót nevettünk az egykori gyerekes történeten, de még az elválásunk után is az járt a fejemben, milyen könnyen kategorizálunk. Van egy élményünk valamiről vagy valakiről és azonnal ráaggatunk egy címkét.

Már gyerekkorban is címkéztünk... Hallottuk a szüleinktől, ahogy beszélnek valakiről és megtanultuk. Igen, ő az a 'nyafogós', ő az az 'erőszakos', ő az a 'bice-bóca'... Így nőttünk fel. Pedig ha alaposabban meg akarnánk ismerni valakit... De nem akarjuk. Mert így egyszerűbb. Kényelmesebb. Aztán eljön a pillanat, amikor épp nyitva van a szívünk és engedjük, hogy az érzéseink átvegyék a gyeplőt, amitől rövid időre elfelejtünk ránézni a címkére. És akkor... ott... felfedezünk egy EMBERT.

"- Nálatok - mondta a kis herceg - az emberek egyetlen kertben ötezer rózsát nevelnek. Mégse találják meg, amit keresnek. - Nem találják meg - mondtam. - Pedig egyetlen rózsában vagy egy korty vízben megtalálhatnák… - Minden bizonnyal - feleltem. - Csakhogy a szem vak - tette hozzá a kis herceg. - A szívünkkel kell keresni."

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekhid.blog.hu/api/trackback/id/tr676506147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása