Életközeli élmények

Lélekhíd

Lélekhíd

Lélektánc

2015. november 28. - FittAnyu

Mellé telepedett a kanapéra és rámosolygott. Olyan békesség volt a tekintetében, hogy az angyalok szárnyainak rebbenése is tisztán hallatszott. Pedig búcsúzni jött. Hónapok lelket-tépázó viharát hagyta maga mögött amikor döntött, nem cipeli tovább a közös múltból gyűjtögetett batyut, hanem itt és most leteszi. Szépen, csendesen, méltósággal. Így adózva a szerelemnek, ami egykor az övék volt. Végre megint könnyűnek érezte magát. Nem gyötörték többé kérdések, az emlékek súlya, magának tett ígéretek...

Régóta tudta, hogy lejárt az idő... Egy utolsó haláltusa volt, egy haldoklóé, aki még küzd a megváltoztathatatlannal, mielőtt elfogadná és a nyaka köré font karokkal húzza le a mélybe. Ő pedig ott rekedt föld és ég között, fuldokolva. Nem önmaga volt, csak árnyéka hajdani szabad énjének. És most, mint egy könnyű selyemruha, lecsúszott róla minden béklyó. Mint mezítláb a harmatos füvön... az orrában érezte a kert illatát, arcán a meleg szellő simogatását és a lelke táncra kelt a madárdallal. Lassan elindult az ajtó felé. Szinte lebegett... le a lépcsőn... még egy lépés és ott állt az udvaron... Mintha megállt volna az idő. Az utcáról eltűntek az autók, az emberek, megszűntek a zajok. Hallotta, ahogy a vér pulzál az ereiben. Szerette. Élvezte ezt a hangot. Az élet hangja volt, ami újra átjárta.

Nem nézett vissza. Mosoly ült az arcán, miközben a hűvös könnyek végiggördültek rajta. Az elengedés könnyei voltak. Kitárta a kabátját az októberi szélnek és mély levegőt vett. Az első szabad lélegzetvétel. Már nem nyomasztotta teher. Szabad volt. Újra szabad.

szabadsag.png

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekhid.blog.hu/api/trackback/id/tr188122538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása